Jan ter Maat Jr.

Over Jan

Jan is geboren op 11 juni 1965 in Hengelo (Ov).
Met een vader die zelf ook drummer was, viel de appel niet ver van de boom. Op vierjarige leeftijd zat hij voor het eerst achter een drumkit.

Jan deed zijn eerste muzikale ervaringen op bij de plaatselijke muziekvereniging genaamd ‘Koninklijke Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior’. Hij speelde daar in de drumband van het orkest en ook in de Concord Pipe Band.

Op zijn vijtiende startte zijn slagwerkersloopbaan pas echt. Vanaf dat moment begon hij te spelen in verschillende bands en formaties. De muziekstijlen liepen uiteen van jazz, pop, latin tot en met klassiek.

Lesgeven is een grote passie van Jan. Hij richtte in 1977 zijn eigen drumschool op in Hengelo (Ov). Zijn drumschool heeft een groot aantal leerlingen afgeleverd die hun weg in de hedendaagse muziek hebben gevonden.

Naast zijn leraarschap is Jan een veelgevraagde (sessie-)drummer. Hij speelt in diverse vaste bands en wordt tevens veelvuldig gevraagd in te vallen. Gezien zijn grote ervaring met diverse muziekstijlen is Jan bijna overal inzetbaar als professionele drummer en percussionist.

Jan nu

Wees aardig en deel onze info